12 Eylül 2018 Çarşamba

Le Chateau Lambousa Hotel-Yılmaz parlar

TARİHİ YAŞATAN HOTEL 

Lambousa Krallığı ve Le Chateau Lambousa Hotel, Günümüzden 5000 yıl önce Fenike Kralı Praxander tarafından, Kıbrıs adasında kurulan, on krallıktan biri Lambousa Krallık ilk olarak küçük bir liman şehri, halen Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitelerinin “Sosyal Tesisi” olarak kullanılan  Camelot Beach olarak anılan yere kurulduğu bilgilerini, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Uğur Özgöker veriyor.



Tabiat ve Tarihi kültürele sahip güzelliğiyle, Akdeniz incisi Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti Girne Lapta bölgesinde bulunan Le Chateau   Lambousa Hotel” eşsiz bir konaklama deneyimi sunmaktadır. 

Hotel orta çağ şövalyelerinin zamanına, geçmişe yolculuk yaptırıyor. Hotel, uzun yıllar boyunca hayatta kalmasını sağlayan bir simgesel yapı şato mimarisiyle inşa edilmiş. İç dekor tarihe geri götürüyor. Şövalye kıyafetleri ve  kullandıkları objeleriyle dekore edilen hotel tam anlamıyla tarih kokuyor.



Eşsiz bir konaklama yeri mi arıyorsunuz? Yaşayan Tarih otelde, toplantılar, gündüz inziva, resepsiyon ve tatil için açık ve kapalı tesislere sahip. 

Seçimleri ve düzenleri bakımından birbirinden farklı, 15 Standard , 19 Dubleks, 1 Engelli, 4 Junior Suite, 2 Suite, 1 Honeymoon Suite, 1 King Suite, 51 Bungalov, 3 VillaCheck in/out  olmak üzere 97 Oda 220 yatağa sahip. Hotel odaları Twin Bed ya da French Bed olmak üzere farklı tasarıma sahip olmakla birlikte tüm odalar değerli misafirlere maksimum konfor ve rahatlama imkanı sunmak için dekore edilmiş. 
Üstün hizmet, güler yüzlü personeli ve büyük değeri ile övünç duyan, otele bu yüzden insanlar yıllarca her yıl ziyaret etmeye devam etmekteler. Doğal Güzellik ile çevrili otelde, Tenis, jogging, rüzgar sörfü, kano, paten, deniz kenarındaki bisiklet, Koyu'nda yüzme yapabildiğiniz gibi, kokteyl barında muhteşem bir gün batımının ve Restaurantlarında dünya yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz.

GAÜ Turizm Otelcilik Uygulama Oteli Le Chateau Lambousa Hotel Grup Genel Müdür Halil Bardak ve Grup Genel Müdür Yardımcısı Hülya Özdemir ile  yaptığımız söyleşide; 

Grup Genel Müdür Yardımcısı Hülya Özdemir otel hakkında “Le Chateau Lambousa Hotel, 1991 yılında inşaa edildi. 2014 yılında ise Girne Amerikan Üniveresitesi bünyesinde revize edildi. Otelimizin 44 ana bina,52 bungalow şeklinde olmak üzere toplamda 96 odası var. Ayrıca otelimiz sınırları içerisinde 3 adet villamız bulunmaktadır. Misafir portföyümüz oldukça geniştir. Başta İngiltere, Almanya, Polonya, Danimarka , Romanya, Rusya ve Türkiye olmak üzere hemen hemen dünyanın her yerinden misafirlerimiz gelmektedir. Otelimiz çok sosyal bir tesis olup, 3 havuzu , plajı, Spa merkezi, tenis courtu gibi çeşitli imkanlarıyla misafirlerimize hizmet vermektedir. Lambousa Hotel olarak en  büyük iddiamız gelen misafirlerimize vaad ettiğimiz huzur ve kendilerini evlerinde hissetme rahatlığıdır. Ağustos ayında açtığımız Celebrity Hotel’inde bünyemize katılmasıyla Lambousa Hotel Group ailesi olarak oldukça aktif bir tesis işletmekteyiz. Celebrity Hotel Kıbrıs’da ilk Türk otel özelliğini taşıyor. Toplam Oda Sayısı 48 Yatak Sayısı 96” şeklinde bilgiler verdi. 

Le Chateau Lambousa Hotel Grup Genel Müdür Halil Bardak’a genel Kıbrıs Turizm ile sorumuza “Turistlerin adamıza daha fazla gelmesi için uçak sayılarının artması, böylelikle bilet fiyatlarının düşmesi etkili olabilir. Tabi aslında en büyük engelimiz direk uçuşlara uygulanan ambargo. Ambargo kaldırılırsa turizm açısından daha geniş kitlelere hizmet verebileceğimizi düşünüyoruz.”açıklamalarında bulundu. 


Genel Müdür Halil Bardak, Kıbrıs’a giriş çıkış hareketlerine ilgili olarak "KKTC’nin yurt dışına çıkış ve girişte tek havalimanı konumunda olan Ercan Havalimanı’na Sivil Havacılık Dairesi’nin verilerine göre, 2018 yılının Mayıs-Haziran ve Temmuz aylarında gelen-giden yolcu sayılarındaki fark, ada’ya gelenin az, gidenin ise çok olduğunu gösteriyor. 


2018 Mayıs ayında THY ile 47.486 yolcu  KKTC’ye gelirken, 48.720 yolcu çıkış yaptı. ATLAS hava yolu şirketiyle ise, ülkeye giren yolcu sayısı 12.712 , çıkan yolcu sayısı ise 13.454; PEGASUS havayolları ile KKTC’ye 94.224 yolcu girişi yapmış, 93.880 yolcu ise Ada’dan çıkmış. 2018 Haziran ayında ise en çok yolcu taşıyan havayolu şirketi PEGASUS olurken, bu şirket ay içerisinde çeşitli noktalardan ada’ya gerçekleştirdiği uçuş seferlerinde mayısta 94.224 yolcu, haziranda 88.418 yolcu, temmuz ayında ise 98.553 yolcu ile ulaşımı ada’ya en fazla sağlayan havayolu oldu. 


Yine temmuz ayında ada’ya THY 57.422 yolcu girişi, 60.169 yolcu çıkışı uçuş seferi gerçekleştirirken; ATLAS 14.303 yolcu girişi, 16.041 yolcu çıkışı; PEGASUS ise ada’ya 98.555 yolcu girişi 101.279 yolcu çıkışı gerçekleştirdi  

Ekonomik krizin ciddi anlamda hissedildiği, uçak bileti fiyatlarının tavan yapmasına rağmen KKTC’de 2018 yılının Mayıs-Haziran ve Temmuz aylarındaki giriş-çıkışlardaki resmi rakamlarda çıkışların girişlerden fazla olması, ada’dan hangi nedenle olduğu net bilinmese de bir kaçışın söz konusu olduğunu gösteriyor.”bilgilerini paylaştı. 

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Uğur Özgöker Lambousa krallığı hakkında daha fazla bilgi istememiz üzerine “Halk balıkçılık, ticaret ve gemi yapımı ile uğraşıyordu. Roma Döneminde ise şehre daha görkemli yapılar ve amfi tiyatroların yapıldı. Salamis, Soli, Amatus ve Marion  gibi antik bir şehir haline geldi.  Bu dönem boyunca Lapta'nın nüfusu 10.000’i aşmıştır. 


Erken Hristiyanlık döneminde (M.Ö 25-250) ürünlerin bolluğu ve  liman ve tersanenin bulunması nedeni ile ticarette bir değişim ve gelişim yaşandı. 

Bizans döneminde ise kiliseler ve manastırlar var olan yapılara eklendi ve şehir en görkemli zamanlarını yaşamaya başladı. Bizans dönemindeki bu görkem ve şehrin bu vesile ile en parlak dönemi yaşıyor oluşu ona “parlayan şehir” anlamına gelen Lambousa isminin verilmesine neden oldu.” Böylece ismin nerden geldiğini bilgilerini aldık. 

yilmazparlar@yahoo.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder